geschiedenis

Sinds september 2009 zijn we aangesloten bij de Vlaamse Tafeltennis Liga met als stamnummer 'OVL 148'.

De club is ontstaan uit een groep vrienden met een rijk tafeltennisverleden. Bij de zoektocht naar een geschikte locatie werd duidelijk dat er in Ninove nog geen club bestond.  Dit was één van de belangrijkste beweegredenen om te kiezen voor deze stad. Op die manier kunnen we de Ninoofse jeugd laten kennis maken met deze sport.

Begin februari 2010 zag ook de vzw TTC Ninove het levenslicht zodat we in de toekomst de club verder kunnen uitbouwen.

Na het eerste competitieseizoen (2010-2011) mochten we fier zijn op de behaalde resultaten. De A-ploeg speelde kampioen en mag volgend seizoen aantreden in 2de provinciale. De B en C-ploeg, evenals de jeugd, speelden een verdienstelijk seizoen en enkele jeugdspelers kregen hun eerste klassement.
Intussen telt de club al meer dan 50 leden!

Vandaag, aan het begin van ons derde competitieseizoen (2012-2013), tellen we ongeveer 70 leden. Enkele oud-bekenden uit de provinciale competitie vervoegden onze club als versterking van onze A-ploeg. 

Het seizoen 2013-2014 staat voor de deur en enkelen hebben de voorbereidingstornooien en kusttornooien ontdekt. Onze clubnaam geraakt ingeburgerd in het tafeltenniswereldje.
De club heeft intussen 5 ploegen in de herencompetitie, 1 veteranenploeg en 2 jeugdploegen.
Om de opkomende jeugd beter te laten doorgroeien, organiseren we op woensdag trainingen voor een geselecteerde groep spelers.
Op zaterdag 6 september 2014 vierden we ons 5-jarig bestaan. Cédric Merchez en Jasper Merckx zorgen voor een spektakelrijke demowedstrijd.


Het speelseizoen 2014-2015 straten we met 9 ploegen. 6 in de herencompetitie, 2 jeugdploegen en 1 veteranenploeg.
De club telt ongeveer 65 leden.

Het seizoen 2016 - 2017 starten wij met 9 ploegen: 1ste Prov. , 2de Prov. ,2 x 3de prov, 4de Prov. en 5de Prov. - Eén veteranenploeg en twee jeugdploegen.

Voor 2017-2018 zetten we volledig in op de A-ploeg. De overstap naar een nationale reeks is de betrachting. De jeugdweking staat centraal. Zo krijgen 2 jeugdtalenten hun kans in de eerste ploeg. De jeugdwerking draait op volle toeren.

2019 - 2020, de eerste keer in Landelijke Afdeling met de jonge mannen in de ploeg, gesterkt door enkele oude rotten in het vak waardoor handhaving redelijk gemakkelijk ging. De fokus misschien iets te hard op de eerste ploeg waardoor de andre ploegen niet echt tot hun recht kwamen. Het doel op zich, de jeugd, is nog steeds het paradepaardje van de club.

2020 - 2021 Het jaar dat voor altijd in ons geheugen zal blijven. Corona en handhaving in Landelijke. Met 93 leden qua aantal behorende tot de grootste clubs van Oost-Vlaanderen met een jeugdwerking die net op volle toeren draaide wanneer het seizoen plots eindigde.

Momenteel is er nog grote onzekerheid wat de toekomst ons gaat brengen, hopelijk kunnen we hier snel aanvullen met nieuwe sportieve prestaties.


 

Onze thuisbasis is gelegen te Pollare in sporthal St. Kristoffel.